Haberler

İşitme Cihazları Nasıl Çalışır?

Basitçe söylemek gerekirse: İşitme cihazları işitme duyumuzu destekliyor. Ama tam olarak nasıl çalışıyorlar?

İlk olarak, işitme cihazları, tıpkı sağlıklı bir kulak gibi, dış dünyadan sesler alacak şekilde tasarlanmıştır. Bunu yapmak için, tasarımın bir parçası olarak sesleri alıp bunları titreşimlere dönüştüren mikrofonları vardır.

Bununla birlikte, bu aşamada bu sinyaller genellikle çok zayıftır ve kullanıcıların duyabileceği bir şeye dönüştürülebilmeleri için çoğaltılmaları gerekir. İşitme cihazı kasasının içindeki yükselticiler işi yaparlar, çok sessiz sesleri bile duyulabilir seslere dönüştürülebilen sinyallere dönüştürürler.

İşitme cihazının son kısmı (genellikle) bu yükseltilmiş sinyalleri alan ve gürültü üreten hoparlördür. Hassas ses seviyesi, çevreye ve kullanıcının işitme kaybı derecesine bağlı olarak neredeyse her zaman hassas bir şekilde düzenlenir. Birçok işitme cihazı ayrıca kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak yüksek veya düşük frekanslı sesleri yükseltebilirler. Tüm bunlara güç veren, ağırlık ve kapasiteye göre değişen bir bataryadır.

Daha gelişmiş işitme cihazı özellikleri nelerdir?

Bu, işitme cihazlarının nasıl çalıştığına dair çok basit bir açıklama. Modern cihazlar, yeteneklerini geliştiren birçok ek özellik içerir.

Örneğin, modern işitme cihazları, karmaşık sesler alabilen ve ortam gürültülerini filtreleyebilen, kullanıcıyla ilgili olan konuşmaları sıfırlayan işlem ünitelerini içerir. Ayrıca, ani ve gürültülü sesleri yumuşatabilir, ani şoklardan ve gürültüden korur.

Birçok işitme cihazı ayrıca veri toplayabilir. Cihazın mikrofonundan ayrı olarak cep telefonlarından belirli sinyaller alabilir, ayrıca konferans salonları gibi servislerden aktarımlar alabilir.

Mevcut özelliklerin kombinasyonu, işitme cihazının maliyetinin önemli bir belirleyicisidir ve doğru işlevler karışımını elde etmenizi sağlamak için bir işitme uzmanı ile kendi gereksinimleriniz doğrultusunda konuşmak her zaman en iyisidir. Biz size bu konuda yardım etmeye hazırız…

elifisitme.com

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir