Genel

İşitme Kaybını Tedavi Etmek İlişkilerinizi İyileştirir

Arkadaşlarınız ve dostlarınız ile geçireceğiniz mutlu bir gün düşünün. Birlikte ne tür aktiviteler yaparsınız? Şehri yeniden keşfetmek, uzun bir yürüyüşe çıkmayı ya da sadece evde bir film seyredip ve patlamış mısır yemeyi seven bir arkadaş ve aile topluluğu ile beraber zaman geçirmek

Şimdi zor bir gün düşünün: Biriniz kötü bir haber aldınız, yakınlarınızdan biri hasta. Belki de çok zor bir karar aşamasındasınız. Aile bireyleri olarak birbirinize destek olmanız gereken en önemli zaman.

İletişim böyle zamanlarda doğru karar vermenizi sağlar ve zor zamanları daha katlanılabilir kılar. Bu nedenle bir kişide tedavi edilmemiş işitme kaybı olması, konuşma ve dinleme işleminin sürekli bir zorluğa dönüşmesi, iletişimin zarar görmesi ve yaşamı her iki taraf için de daha da zorlaştırması demektir

Size İyi haber verelim, işitme cihazlarının kullanılmasının işitme kaybının olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığı görülmüştür. Bu küçük cihazların, ilişkileri anlamlı kılan samimiyet, arkadaşlık ve eğlenceyi korumak için neden bu kadar önemli olduklarına daha yakından bakalım.

İşitme kaybı ve ilişkiler – İstatistiklere bir bakış

İşitme kaybıyla uğraşan tek kişi sizmiş gibi asla hissetmeyin. Amerika’daki İşitme Kaybı Derneği (HLAA), ABD’deki 48 milyondan fazla insanın bu inanılmaz yaygın durumdan muzdarip olduğunu söylüyor. İşitme kaybı işitme cihazlarıyla tedavi edilebilmesine rağmen, bu cihazlara ihtiyaç duyan kişilerin sadece 4’ünden fazlası onları kullanmaktadır. Ve çalışmalar, işitme cihazlarına ihtiyaç duyan, ancak takmayan kişilerin sosyal hayatlarını ve ilişkilerini riske soktuğunu doğrulamaktadır.

İngiltere’de 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’de işitme kaybı olan 1.500 kişi ankete katılanların yüzde 44’ü işitme kaybının eşleri, arkadaşları veya aileleri ile olan ilişkilerini olumsuz etkilediğine inanmaktadır. Ankete katılanların yüzde 34’ü tedavi edilmeyen işitme kaybını ve bunun sonucunda ortaya çıkan iletişim zorluklarının evlilikler de dahil olmak üzere ilişki kaybına yol açtığını söyledi.

Tedavi edilmeyen işitme kaybınız varsa,

  • Yalnızlık hissine kapılabilirsiniz
  • Arkadaşlarınızı kaybedebilirsiniz
  • Günlük iletişimde zorluklar yaşarsınız
  • TV seyredemezsiniz, sinemaya gidemezsiniz
  • Sosyal etkinliklerden uzak kalırsınız
  • KONUŞMAYI UNUTURSUNUZ!

Günlük iletişim anahtardır

Sonuç olarak, küçük iletişimler, önemsiz görünse bile, insanlar arasında yakınlaşma ve anlar yaratma açısından önemlidir. Ve paylaşılan sesler ve özel anlar kaybolduğunda, ilişkiler önemli bir şeyi kaybeder ve zayıflamaya başlar.

İşitme cihazları nasıl yardımcı olabilir?

Olumlu düşünelim. İşitme cihazlarının sadece bir kişinin yaşam kalitesini iyileştirmekle kalmayıp, tedavi edilmeyen işitme kaybı nedeniyle acı çekmeye başlayan bir ilişkinin düzeyini iyileştirdiği de ispatlanmıştır. İşitme cihazları tekrar iletişim kurmayı mümkün kılar ve iletişim-uzun sohbetler, problem çözümü, sohbetler, şakalar ve komik anlar ile birlikte olan iyi şeylerin tümü de hayatınıza geri gelir.

İşitme kaybınız nedeniyle iletişim sorunları yaşıyorsanız, tedaviyi geciktirmeyin. Bizimle işitme testi için randevu alarak hayatınızı geri alacak ilk adımı atın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir